A válaszaid alapján az

e-kereskedelem

üzleti modell illik hozzád a legjobban.

Ha ezt az eredményt kaptad, akkor te egy analitikus, elemző beállítottságú személy vagy, aki szereti inkább a háttérből irányítani a dolgokat és alaposan elemezni azokat.

A válaszaid alapján az

e-kereskedelem

üzleti modell illik hozzád a legjobban.

Ha ezt az eredményt kaptad, akkor te egy analitikus, elemző beállítottságú személy vagy, aki szereti inkább a háttérből irányítani a dolgokat és alaposan elemezni azokat.

Röviden az e-kereskedelemről

Az e-kereskedelem fizikai termékekkel való kereskedelmet jelent az interneten, saját webshopban vagy más online piactereken, nemzeti vagy nemzetközi szinten.

Többféle alkategóriája létezik, van amelyiknél elvárás, hogy saját márkát építs fel, van amelyiknél ez nem szükséges és már egy felépített márka termékeit értékesítheted tovább.

Az e-kereskedelem néhány alkategóriája

Saját gyártású termékek

Amikor kipattan a fejedből egy olyan termék ötlet, ami még nem létezik, vagy egy létező terméket akarsz továbbfejleszteni és egyedivé tenni, akkor célszerű saját gyártásban gondolkoznod.

Előnye, hogy teljesen egyedi leszel vele, de ennek az ára, hogy neked kell foglalkoznod a piackutatással, a termékfejlesztéssel, a gyártással és a márkaépítéssel is.

Értékesítheted a termékeidet saját webshopon keresztül, vagy olyan globális online piactereken, mint például az Amazon.

White Label

White Label esetén arról beszélünk, hogy már kész, kifejlesztett terméket értékesítesz tovább, de saját márka alatt.

Nagyon népszerű ez a modell, ugyanis leveszi a termékfejlesztés és a gyártás terheit a vállaidról, így neked leginkább a márkaépítéssel és az értékesítéssel kell foglalkoznod.

Hátránya, hogy tucat termékeket fogsz értékesíteni a saját márkád alatt, tehát nem leszel velük egyedi.

Dropshipping

A dropshipping egy régóta elterjedt e-kereskedelmi modell Amerikában, melynek előnyei, hogy nem kell foglalkoznod sem a gyártással, sem a márkaépítéssel.

A dropshipping esetében a webshopodból vásárolt termék úgy jut el a vásárlóhoz, hogy te nem érintkezel a termékkel, ugyanis a dropshipping ellátóhoz fog befutni a termék megrendelése, ő raktározza a termékeket, majd a vásárlás után ő csomagolja és szállítja.

A profitod abból a különbségből származik, amennyivel többért értékesíted, mint amennyiért a dropshipping ellátó cégtől vetted a terméket.

Hátránya, hogy a kínai dropshipping ellátó cégek szállítási ideje lassú, ha magyarországi vásárlónak kell a csomagot kézbesíteni, továbbá, hogy nincs ellenőrzésünk a termék minősége felett és a hasznunk nagy része sem nálunk landol.

Magyarországon is van már néhány dropshipping ellátó, amik megoldást nyújtanak a lassú szállítás problémájára, de a termék kínálat közel sem akkora, mint a kínai piacon, így szintén nem leszel velük egyedi.

Print on Demand

Ez az e-kereskedelmi modell valamilyen szinten a dropshipping alkategóriája, ugyanis nem kell foglalkoznod a gyártással, nem kell raktárkészletet tartanod, de a jó hír, hogy teljesen egyedivé tehető, így csakis a kreativitásod szab határt, hogy milyen nagyra építed az üzleted.

Print on Demand esetén, ahogyan a neve is sejteti, kereslet alapú nyomtatásról van szó különböző termékekre, például pólókra, párnákra, telefontokokra, pénztárcákra, stb.

Egy kis kutatással fel kell térképezned, hogy mi az, ami tetszhet az emberek egy bizonyos csoportjának, majd pedig létrehozod nekik ezt a terméket és nagy számban értékesíted.

Amazon FBA - Wholesale

Az Amazon a világ legnagyobb online piactere, mely folyamatosan terjeszkedik újabb és újabb országokban.

Az Amazon neve egybecseng a minőséggel és a megbízhatósággal, aki onnan vásárol az tudja, hogy a termékek garantáltan megérkeznek időben, a megfelelő minőségben.

Az Amazon ereje, hogy emberek milliói vásárolnak rajta napi szinten, így ha rendelkezel minőségi termékkel, ami fent van az Amazonon, akkor jó eséllyel számtalan ember fogja megismerni a termékeid.

Az Amazon FBA Wholesale modell előnye, hogy te viszonteladóként vagy jelen az Amazon felületén és jól ismert, nagy márkák népszerű termékeit értékesíted tovább.

Olyan termékeket, melyekre akkora kereslet van az Amazonon, hogy naponta akár több száz darab kerül értékesítésre.

A te dolgod csupán annyi, hogy különböző szoftverek segítségével kiderítsd mely termékekre van a legnagyobb kereslet, melyek a legprofitábilisabbak, majd pedig felvedd a kapcsolatot a márkával és a viszonteladójává válj.

Ha megrendelted a termékeket a márkától, azok az Amazon raktáraiba kerülnek szétosztásra (te nem érintkezel velük), majd pedig amikor az Amazonon valaki megvásárolja ezt a terméket, a cég szállítja a vásárlódnak, te pedig megkapod az összeget, amennyiért eladtad.

Előnye, hogy olyan cégek termékeit értékesíted, melyek már felépítették a márkájukat évtizedek alatt, dollármilliókból.

Segítünk felépíteni az online értékesítési vállalkozásodat!

Ingyenes Online Értékesítési Minikurzus keretein belül ismertetjük meg veled, hogyan találhatod meg a legjobb terméket, mitől lesz sikeres egy online vállalkozás marketingje illetve, hogy milyen módszerekkel érhetsz el milliós havi bevételeket.

Segítünk felépíteni az online értékesítési vállalkozásodat!

Ingyenes Online Értékesítési Minikurzus keretein belül ismertetjük meg veled, hogyan találhatod meg a legjobb terméket, mitől lesz sikeres egy online vállalkozás marketingje illetve, hogy milyen módszerekkel érhetsz el milliós havi bevételeket.

Kérdésed van?
Segítek!
Ha felmerült benned bármilyen kérdés, amire itt nem kaptál választ, akkor írj nekem e-mailt az info@davidbudai.com címre, vagy keress az Instagramon @budillionaire néven.
Örömmel segítek! 🙂